Er zijn voldoende alternatieven in plaats van ballonoplatingen te bedenken.

Als alternatief voor een traditionele ballonnenwedstrijd in de openlucht kunnen we de volgende suggesties doen:

INDOOR-Ballonwedstrijd
Hierbij krijgen/kopen de kinderen een ballon en een kaartje, deze ballon wordt “opgelaten” maar dan INDOOR (dus blijft in de nok van het pand hangen). Na 24 uur komt deze ballon naar beneden en kan dan opgeruimd worden.

BUITEN- Ballonwedstrijd
Hierbij krijgen/kopen de kinderen een ballon en een kaartje. Het kaartje gaat in een soort tombola, zodat u de trekking kunt doen. De ballon wordt per stuk bevestigd aan een steeds groter wordende tros ballonnen. De hele tros wordt vervolgens aan een groot touw/kabel 6-10 meter de lucht in gelaten en blijft tijdens het evenement feestelijk boven de bezoekers hangen. Na het evenement wordt de tros ballonnen in zijn geheel naar beneden gehaald, zodat de ballonnen afgevoerd kunnen worden

DeGroeneballon

Denk ook eens aan BALLONSCULPTUREN laten maken, deze worden nadat de onthulling is geweest weer naar beneden gehaald en netjes afgevoerd.

DeGroeneballon
de groeneballon
DeGroeneballon
de groeneballon

Ook een leuk en feestelijk alternatief is een BALLONDROP.

Hierbij zullen de ballonnen in plaats van in de lucht stijgen, juist naar beneden vallen en op de grond blijven. Zodoende kunnen de ballonnen na het event opgeruimd en afgevoerd worden.

ballondrop - degroeneballon
ballondrop - degroeneballon

Wat dacht u van bewegende ballonsculpturen of een ballonnenparade?

In principe kan elk figuur, item of logo in ballonnen gecreëerd worden en door de gasten heen lopen.

ballonsculptuur - degroeneballon

Een ballonnenwand om uw bedrijf te openen, een logo of product te introduceren, een startsein te geven etc. Deze wand gaat op het moment suprême de lucht in en kan na het evenement in zijn geheel worden afgebroken en afgevoerd.

ballonnenwand

Vul een groot object, bijvoorbeeld een (bedrijfs)auto of etalage, met ballonnen. Bezoekers moeten raden hoeveel ballonnen erin zitten. De winnaar ontvangt uiteraard een passende prijs! Maak het extra uitdagend door verschillende maten ballonnen te nemen.

Betreft het een opening? Plaats een tunnel van ballonnenbogen voor de entree waar alle bezoekers doorheen moeten!

ballonnenboog